top of page

Oude tijden herleven bij De Brouwer reunië

Zaterdagavond glinsterden de neonletters van café De Brouwer als vanouds in het centrum van Etten-Leur. Tien jaar geleden sloten de uitbaters Johan en Nettie van de Logt de deuren van hun horecagelegenheid.

Uit pure heimwee organiseerde de vriendenclub de Brouwerboys bij café Marktzicht een reünie voor de club van oud stamgasten. Meer dan 150 man vierde het feestje met de eregasten het echtpaar van der Logt mee. ,,Op dun Brouwersmanier", laat José Mol van de Brouwerboys weten.

FOTOBRON: © Trudie Nihot

Gezelligheid

,,Met muziek, dans, maar vooral veel gezelligheid. En onverwachte optredens van locale artiesten die het feest kwamen opluisteren. Voormalig horecabaas Van de Logt was na afloop onder de indruk. ,,Er is vanavond gefeest zoals het alleen bij de Brouwer kon."

Mooie herinneringen koestert hij aan de 34 jaar dat hij het café samen met zijn vrouw runde. Zoals de beachparty die er tijdens de carnavalsmiddag gehouden werd. ,,Ik had mij al ingesteld op mooie vrouwen in bikini, maar er lag alleen een hoop zand voor de deur", lacht hij.

Familiecafé

Het café van de Brouwer laat zich volgens oud-stamgast het beste omschrijven als een familiecafé. ,,Ik heb nog met eigenaresse Netty samen in de jeugdband van drumband Apollo gespeeld", vertelt hij. ,,De sfeer in het café was een ons kent ons gevoel. Iedereen kwam daar thuis."

Het echtpaar van de Logt werd door carnavalsvereniging de Stijloren met een medaille onderscheiden en kreeg uit handen van de organisatie een passend cadeau overhandigd. ,,Deze grote bas hebben wij hem al eerder geschonken", lichten de Brouwerboys toe.

,,Maar het is bij ons een gewoonte dat wij alles wat wij cadeau geven weer terug pakken", lachen zij. ,,Nu hebben wij beloofd dat Van de Logt de bas mag houden."

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page