top of page

Over S.C. de Stijloren 

Stichting Carnaval de Stijloren organiseert sinds 1952 het prinselijk gevolg van het Stijlorenrijk. Daarnaast organiseren de Stijloren diverse activiteiten tijdens de carnavalsperiode van 11 november tot en met carnaval.
De organisatie van alles ligt in handen van de leden, een groep enthousiaste en gezellige carnavalsvierders met het carnavalsbloed in zich. De leden werken samen binnen verschillende commissies waarover het bestuur de leiding heeft.

Doel

Het doel van de Stijloren is om het traditionele volksfeest carnaval in Etten-Leur levendig en in ere te houden. Dit doen de Stijloren door de jeugd enthousiast te maken voor het feest en door het feest op plekken te brengen waar het niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld voor de ouderen en gehandicapten. Verder willen de Stijloren lokale ondernemers, optochtdeelnemers, kapellen en alle andere carnavalsvierders aanmoedigen en steunen in het mede-organiseren van carnaval.

Lid worden?

Lijkt het je wat om met jouw creativiteit een bijdrage te leveren aan het Etten-Leurse carnaval? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor een eventuele kennismaking.

Etten en Leur

Omdat voor 1968 Etten-Leur gesplitst was in twee aparte dorpen, namelijk Etten en Leur, zijn in die jaren daarvoor twee prinsenverenigingen opgericht. De Stijloren in Etten (Het Stijlorenrijk) en op de Leur (Ut Zwaajgat) KV Leurse Leut. Tot op de dag van vandaag vieren beide verenigingen over het algemeen carnaval in hun oude dorp. Daarmee is deze traditie één van de grootste en oudste carnavalstradities in Etten-Leur. Verder zijn er ook samenwerkingen tussen beide verenigingen zoals het organiseren van de Ziengaovut en zit een afvaardiging van beide verenigingen in het bestuur van Stichting Carnavals Optocht Etten-Leur. Meer over de geschiedenis van de Stijloren vind je op de pagina historie

bottom of page