Monday, January 13, 2020

Zaterdag stond in het teken van verbroedering in het Stijlorenrijk. Tijdens het jaarlijkse Prinsengeburenbal komen de 12 prinsengeburen bijeen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om een feestje te vieren. Hiermee wordt één van de grootste carnavalstradities in ere gehouden.
De 12 prinsengeburen bestaan uit de omliggende dorpen van Ut Kielegat (Breda). Hiertussen rouleert de organisatie van het evenement jaarlijks. Afgelopen zaterdag lag de organisatie van het geburenbal in handen van SC de Stijloren.

Prins Thomas III ontving ’s middags de 11 hoogheden met klein gevolg op het Oude Raadhuis aan de Markt. Na het ontvangst vertrok de stoet richting diver...

Thursday, January 2, 2020

Op zaterdag 11 januari verwelkomen de Stijloren 11 Prinselijke gevolgen uit de omgeving van Ut Kielegat. Jaarlijks komen de 11 geburen in het voorseizoen bijeen om samen te carnavallen voordat het echt losbarst.
Vorig jaar kregen de Stijloren de voorzittershamer overhandigd van de Bosuilen uit Ulvenhout. Hiermee is volgende week zaterdag Prins Thomas III gastheer tijdens het Prinsengeburenbal 2020.

Middag en avond

Traditiegetrouw is de dag opgedeeld in een middagprogramma en avondprogramma. Tijdens het middagprogramma worden de klein gevolgen, ook wel protocollen, verwelkomt. Hierbij is de hoogheid als vertegenwoordiger van zijn dorp aanwezig.

Gedurende de m...

Monday, November 25, 2019

Afgelopen weekend streed Nar Stefanus tegen negen andere narren op het Narrenfestijn. De narren speelde drie spellen waarbij zowel fysiek als mentale krachten een grote rol speelde. Het meesterbrein achter de spellen en tevens gastheer was Nar Joerike uit Ut Zwaajgat.

Na de uitputtingsslag volgde even een moment van rust voor de narren, maar van rust was weinig te bekennen. De spanning was om te snijden voorafgaand aan de prijsuitreiking. Na wat polonaises en pilskes was het dan eindelijk zo ver.

Aan Prins Carolus I de eer om de “Jirste Nar Van Ut Zwaajgat” bekend te maken. Ennn dat is geworden… Nar Jubke uit het Grasduinersdurp! Nar Stefanus en alle andere...

Thursday, November 21, 2019

Voor het tweede jaar op rij gaan Leo en Theo met de wisselbeker naar huis van de Ziengaovut 2019. Een grotere comeback na 33 jaar hadden zij niet durven dromen.

Daarom starten zij komend jaar voor de tweede keer met hun wereldtournee. Leo en Theo geven onder andere concerten in Canada, Zuid-Afrika, Japan en Rusland. Na overleg met manager Johnny Trekhaak is een overeenkomst gesloten voor carnaval 2020.

Na de optredens in Rusland vliegen Leo en Theo met een privévliegtuig terug naar Nederland. Vervolgens worden zij opgevangen op Breda Airport waarna zij onder begeleiding van de politie naar het Stijlorenrijk worden vervoerd. Op deze manier worden de fans nie...

Saturday, November 9, 2019

Het Elfde vd Elfde feest van SC de Stijloren op vrijdag 09-11 was dit jaar het startschot van een spectaculair jaar: na 3 jaar draagt oud-Prins Joris I het stokje over aan een kersverse nieuwe Prins die dit jaar o.a. gastheer zal zijn tijdens het grote Prinsgeburenbal waar 12 Prinsen en Raden van XI uit de regio gebroederlijk samenkomen en carnavallen. 

Waar het bij velen al weken of zelfs maanden kriebelde is het nu eindelijk begonnen: afgelopen vrijdag is het carnavalsseizoen in het Stijlorenrijk begonnen onder het motto “We dweile in stijl”. Allereerst werd de nieuwe jeugdraad gepresenteerd aan het begin vd avond. De Jeugdraadsleden in werden als eerste...

Tuesday, October 29, 2019

Een dweil is een doorgaans vierkante of rechthoekige, dikke doek van katoen of synthetische vezels, maar wij kennen het vooral van het struinen, oftewel “dweilen” van café naar café. En met het ELFDE vd ELFDE feest is voor S.C. De Stijloren dit jaar hét startschot van weer een fantastisch dweilend carnavalsseizoen. Dus tijd om je carnavalsspullen van zolder te halen en je dweilspullen uit de kast om daarbij bij ons te gaan dweilen in de polonaise op vrijdag 08 november in Marktzicht Etten-Leur!

De oude protocolleden van afgelopen carnavalsseizoen zijn traditiegetrouw verantwoordelijk voor de organisatie van het Elfde v/d Elfde feest. Zij zijn nu nog druk m...

Tuesday, September 3, 2019

Vind je carnaval veel te kort en wil je carnaval meemaken zoals je nog nooit hebt meegemaakt? Meld je aan voor de jeugdraad van elf! Wie weet word jij jeugdpins(es) of misschien wel nar. 
Samen met de Prins en zijn gevolg van het Stijlorenrijk bezoek je vele feesten tijdens carnaval en daarvoor.

Voor de ouders:

Uw kind is enthousiast over de jeugdraad, maar wat houdt het precies in?

De jeugdraad bestaat uit +-16 kinderen met de leeftijd van 9 t/m 15 jaar. Ieder jaar wordt tijdens het 11/11 weekend uit deze gezellige groep een nieuwe Jeugdprins(es) gepresenteerd samen met de nar, hofdame of lakei, pliessie, adjudant en de jeugdraad van elf.   

Vanaf dat m...

Wednesday, August 14, 2019

Op zaterdagavond 07 september 2019 organiseren we weer een PUBquiz bij Café Marktzicht Etten-Leur. Het gaat om een algemene kennis quiz, gespeeld in teamverband of individueel. Deelnemers kunnen zich aanmelden met maximaal 4 personen voor een quiz. De gemiddelde leeftijd van deelnemers varieert van 20 tot 99. 

Waaruit bestaat een quiz?
Verschillende ronden met onder andere algemene vragen, fotoronde, muziekronde en een aantal audio fragmenten. Elke ronde bestaat uit meerdere vragen, variërend van sport tot film en van geschiedenis tot techniek. Het grootste deel van de vragen is gerelateerd aan Brabant / Etten-Leur.

Hoe lang duurt een quiz?
De pub...

Saturday, March 30, 2019

Gezellig nog een keer terugblikken op carnaval 2019? Speciaal voor optochtdeelnemers, verenigingen, blaaskapellen en liefhebbers organiseren wij op zaterdag 30 maart de “Houdoe Avond”.  Tijdens dit traditionele halfvastenbal bij Café zaal Hof van Holland worden tevens de geldprijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van de 50e gezamenlijke Grote Optocht, en zullen S.C. De Stijloren en KV Leurse Leut hun motto’s voor het nieuwe carnavalsseizoen bekendmaken. 

Aanvang 20.00 uur, entree gratis. M.m.v. Jesa Drive-in-Show.

Thursday, February 28, 2019

Donderdagavond 27 februari is het voltallige MaMi-bestuur in Café de Klomp gehuldigd voor hun tomeloze inzet voor de Etten-Leurse gemeenschap. Als blijk van waardering voor iedereen een mooie oorkonde en Anton van Dorst - 33 jaar lid van het MaMi - onderscheiden met een Gouden Stijloor.

Na een toespraak van Cees van Haperen, de eerste Adjudant van de Stijloren, nam Anton de Stijloor in ontvangst, overhandigd door de Prins en gevolg.

Please reload

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten

Prinsengeburen verbroederen in het Stijlorenrijk

January 13, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

March 30, 2019

February 28, 2019

Please reload

Archief
Volg ons
Zoeken op tags
Archief