Saturday, November 9, 2019

Het Elfde vd Elfde feest van SC de Stijloren op vrijdag 09-11 was dit jaar het startschot van een spectaculair jaar: na 3 jaar draagt oud-Prins Joris I het stokje over aan een kersverse nieuwe Prins die dit jaar o.a. gastheer zal zijn tijdens het grote Prinsgeburenbal waar 12 Prinsen en Raden van XI uit de regio gebroederlijk samenkomen en carnavallen. 

Waar het bij velen al weken of zelfs maanden kriebelde is het nu eindelijk begonnen: afgelopen vrijdag is het carnavalsseizoen in het Stijlorenrijk begonnen onder het motto “We dweile in stijl”. Allereerst werd de nieuwe jeugdraad gepresenteerd aan het begin vd avond. De Jeugdraadsleden in werden als eerste...

Tuesday, October 29, 2019

Een dweil is een doorgaans vierkante of rechthoekige, dikke doek van katoen of synthetische vezels, maar wij kennen het vooral van het struinen, oftewel “dweilen” van café naar café. En met het ELFDE vd ELFDE feest is voor S.C. De Stijloren dit jaar hét startschot van weer een fantastisch dweilend carnavalsseizoen. Dus tijd om je carnavalsspullen van zolder te halen en je dweilspullen uit de kast om daarbij bij ons te gaan dweilen in de polonaise op vrijdag 08 november in Marktzicht Etten-Leur!

De oude protocolleden van afgelopen carnavalsseizoen zijn traditiegetrouw verantwoordelijk voor de organisatie van het Elfde v/d Elfde feest. Zij zijn nu nog druk m...

Tuesday, September 3, 2019

Vind je carnaval veel te kort en wil je carnaval meemaken zoals je nog nooit hebt meegemaakt? Meld je aan voor de jeugdraad van elf! Wie weet word jij jeugdpins(es) of misschien wel nar. 
Samen met de Prins en zijn gevolg van het Stijlorenrijk bezoek je vele feesten tijdens carnaval en daarvoor.

Voor de ouders:

Uw kind is enthousiast over de jeugdraad, maar wat houdt het precies in?

De jeugdraad bestaat uit +-16 kinderen met de leeftijd van 9 t/m 15 jaar. Ieder jaar wordt tijdens het 11/11 weekend uit deze gezellige groep een nieuwe Jeugdprins(es) gepresenteerd samen met de nar, hofdame of lakei, pliessie, adjudant en de jeugdraad van elf.   

Vanaf dat m...

Wednesday, August 14, 2019

Op zaterdagavond 07 september 2019 organiseren we weer een PUBquiz bij Café Marktzicht Etten-Leur. Het gaat om een algemene kennis quiz, gespeeld in teamverband of individueel. Deelnemers kunnen zich aanmelden met maximaal 4 personen voor een quiz. De gemiddelde leeftijd van deelnemers varieert van 20 tot 99. 

Waaruit bestaat een quiz?
Verschillende ronden met onder andere algemene vragen, fotoronde, muziekronde en een aantal audio fragmenten. Elke ronde bestaat uit meerdere vragen, variërend van sport tot film en van geschiedenis tot techniek. Het grootste deel van de vragen is gerelateerd aan Brabant / Etten-Leur.

Hoe lang duurt een quiz?
De pub...

Saturday, March 30, 2019

Gezellig nog een keer terugblikken op carnaval 2019? Speciaal voor optochtdeelnemers, verenigingen, blaaskapellen en liefhebbers organiseren wij op zaterdag 30 maart de “Houdoe Avond”.  Tijdens dit traditionele halfvastenbal bij Café zaal Hof van Holland worden tevens de geldprijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van de 50e gezamenlijke Grote Optocht, en zullen S.C. De Stijloren en KV Leurse Leut hun motto’s voor het nieuwe carnavalsseizoen bekendmaken. 

Aanvang 20.00 uur, entree gratis. M.m.v. Jesa Drive-in-Show.

Thursday, February 28, 2019

Donderdagavond 27 februari is het voltallige MaMi-bestuur in Café de Klomp gehuldigd voor hun tomeloze inzet voor de Etten-Leurse gemeenschap. Als blijk van waardering voor iedereen een mooie oorkonde en Anton van Dorst - 33 jaar lid van het MaMi - onderscheiden met een Gouden Stijloor.

Na een toespraak van Cees van Haperen, de eerste Adjudant van de Stijloren, nam Anton de Stijloor in ontvangst, overhandigd door de Prins en gevolg.

ETTEN-LEUR - Carnavalsliefhebbers in 't Zwaajgat en in het Stijlorenrijk kunnen gerust zijn. Het carnavalsbier is weer goedgekeurd. Prins Joris I van het Stijlorenrijk en Prins Adrijaon II van 't Zwaajgat kwamen zaterdagmiddag hoogstpersoonlijk naar café Marktzicht om het bier te proeven.

Zij tapten samen het eerste pilsje, brachten een toost uit en namen een eerste slok. "Lekker", "Heeeerlijk" en "Alsof er een engeltje over je tong piest", waren de unanieme reacties. De beide leutvorsten nemen hun proeftaak erg serieus, want heel 't Zwaajgat en het Stijlorenrijk vertrouwen op hun deskundige oordeel.

Monday, February 25, 2019

Zondagmiddag 24 februari heeft aan het slot van het Stijloorkesbal de trekking plaatsgevonden van de grote Stijlorenloterij. Hieronder alvast de uitslag voor als je niet op de bode kan wachten ;-)

De winnaars van de prijzen 1 t/m 3 worden uitgenodigd uit bij het openen van de bierpomp op zaterdagmiddag 2 maart. Verder zullen de overige prijzen op korte termijn persoonlijk worden bezorgd (binnen nu en 3 weken).

Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u typefouten aantreft. De uitslag is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.

Monday, February 25, 2019

Onder het Motto van ‘’We trekke ’t stripke dur’’ gaat SC de Stijloren de feest-streep zeker doortrekken door zowel de Leur als de gezellige sfeer de afgelopen jaren op de Ettense Markt tijdens carnaval. Wij zullen zeker ons steentje proberen bij te dragen aan het Ettense carnaval, voor zowel de ouderen, zieken, gehandicapten, kinderen en de hossende feestvierders tijdens carnaval. Uiteraard zaterdag en zondags tijdens carnaval staat de kinderoptocht en de grote optocht weer op het programma. Ieder jaar weer zijn er weer prachtige creaties en humoristische loopgroepen te vinden in de straten van ’t Stijlorenrijk. Dit jaar bestaat ook Stichting MaMi 33 jaor...

Friday, February 15, 2019

BRABANT - We hadden even goede hoop maar we moeten alsnog met zn allen op de barricade!!

Omroep Brabant trapt carnaval af met 3 Uurkes Vurraf. Maar ja, alsnog zonder Sjansjee met hun wereldhit “Ik wil je pijpen”. Overal wereldberoemd maar Omroep Brabant / 3 Uurkes Vurraf / eindredactie wil ze niet in de uitzending! Steun deze petitie en zorg dat Omroep Brabant Sjansee WEL zendtijd geeft!

De petitie is hier te vinden: http://petitie24.nl/s2343

Oftewel:

Wij

Carnavalsvierders, Brabanders, Stijloren, Leurenaren & Sjansjee-fans

constateren

...dat Omroep Brabant al sinds jaar en dag carnaval aftrapt met 3 Uurkes Vurraf. Alle nieuwste carnavalshits komen voorbij Maar...

Please reload

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten

Prins Thomas III dweilt in stijl door Etten

November 9, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

March 30, 2019

February 28, 2019

February 25, 2019

February 25, 2019

Please reload

Archief
Volg ons
Zoeken op tags
Archief