Saturday, April 11, 2020

Met het motto ‘We zitte der bovenop’ gaan de Stijloren het carnavalsseizoen 2020/2021 in, Leurse Leut doet dat met ‘Karnaval moet je JongLeren’. De motto’s zijn aan het einde van de vastenperiode, zaterdag 11 april, online gepresenteerd.

Jaarlijks worden de motto’s voor het nieuwe seizoen  bekendgemaakt op de Houdoe-avond tijdens Halfvasten. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kon die dit jaar helaas niet doorgaan. Beide carnavalsverenigingen vonden het niet gepast om op dat moment de motto’s op andere wijze bekend te maken.

Daarom hebben de Stijloren en Leurse Leut dit jaar wat langer gewacht dan andere jaren. Gekozen is voor het einde van de vaste...

Thursday, February 27, 2020

Het Manneke is op dinsdagavond  25 februari om 23.11 uur verbrand en daarmee is een einde gekomen aan een geweldige carnaval. De sleutels van het Stijlorenrijk zijn weer in handen van Burgemeester de Vries van gemeente Etten-Leur.
Prins Thomas III gaat vanaf nu weer door het leven als Tom, zo ook Jeugdprinses Elize als Jenna.
.
S.C. de Stijloren wil iedereen bedanken die zich hebben ingezet voor carnaval 2020!

Monday, February 17, 2020

Op de onderstaande afbeelding zijn de winnende lotnummers weergegeven. De winnaars van de drie hoofdprijzen worden uitgenodigd om a.s. zaterdag hun prijs in ontvangst te nemen. De overige prijzen worden na carnaval bij je thuis bezorgd.

Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname!

Heb je geen prijs? Niet getreurd, want volgend jaar start weer een nieuwe loterij met nieuwe prijzen en kansen!

*Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u typefouten aantreft. De uitslag is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.

Monday, February 10, 2020

Aankomende zondag 16 februari organiseren de Stijloren het groots Stijloorkesbal. Een feest speciaal voor de kleine feestvierders waar papa, mama, opa, oma, oom, tante, neef, nicht, grootvader, grootmoeder, buurman, buurvrouw, vriend, vriendin of wie je maar wilt welkom zijn.

Maar tijdens deze middag hebben de kinderen de touwtjes in handen. De Stijloren zorgen voor genoeg eten en drinken voor de kinderen. Ook kunnen de kinderen zich vermaken met diverse spellen en andere activiteiten, zoals het oefenen voor het wereldrecordpoging klepperen van de MaMi!

Waar?                   Marktzicht Etten-Leur
Wanneer?...

Wednesday, January 29, 2020

Ook dit jaar organiseert SC de Stijloren de Opwaarmaovut voor het goede doel. De opbrengsten van dit jaar komen ten goede aan de Beweegtuin van Etten-Leur.

In de beweegtuin gevestigd aan de San Francescolaan zijn sporttoestellen opgesteld speciaal voor ouderen. Hiermee kunnen ouderen zonder een abonnement van de sportschool toch in beweging blijven.
Ook krijgen de ouderen adviezen en hulp van een coach.
Al met al maken de ouderen ook connecties met elkaar, wat natuurlijk gezellig en sociaal is.

Verder staat de Opwaarmaovut bekend als een lekker opwarmertje voor de carnaval en de entree is GRATIS!

Om de Opwaarmaovut weer tot een succes te brengen is een...

Monday, January 13, 2020

Zaterdag stond in het teken van verbroedering in het Stijlorenrijk. Tijdens het jaarlijkse Prinsengeburenbal komen de 12 prinsengeburen bijeen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om een feestje te vieren. Hiermee wordt één van de grootste carnavalstradities in ere gehouden.
De 12 prinsengeburen bestaan uit de omliggende dorpen van Ut Kielegat (Breda). Hiertussen rouleert de organisatie van het evenement jaarlijks. Afgelopen zaterdag lag de organisatie van het geburenbal in handen van SC de Stijloren.

Prins Thomas III ontving ’s middags de 11 hoogheden met klein gevolg op het Oude Raadhuis aan de Markt. Na het ontvangst vertrok de stoet richting diver...

Thursday, January 2, 2020

Op zaterdag 11 januari verwelkomen de Stijloren 11 Prinselijke gevolgen uit de omgeving van Ut Kielegat. Jaarlijks komen de 11 geburen in het voorseizoen bijeen om samen te carnavallen voordat het echt losbarst.
Vorig jaar kregen de Stijloren de voorzittershamer overhandigd van de Bosuilen uit Ulvenhout. Hiermee is volgende week zaterdag Prins Thomas III gastheer tijdens het Prinsengeburenbal 2020.

Middag en avond

Traditiegetrouw is de dag opgedeeld in een middagprogramma en avondprogramma. Tijdens het middagprogramma worden de klein gevolgen, ook wel protocollen, verwelkomt. Hierbij is de hoogheid als vertegenwoordiger van zijn dorp aanwezig.

Gedurende de m...

Monday, November 25, 2019

Afgelopen weekend streed Nar Stefanus tegen negen andere narren op het Narrenfestijn. De narren speelde drie spellen waarbij zowel fysiek als mentale krachten een grote rol speelde. Het meesterbrein achter de spellen en tevens gastheer was Nar Joerike uit Ut Zwaajgat.

Na de uitputtingsslag volgde even een moment van rust voor de narren, maar van rust was weinig te bekennen. De spanning was om te snijden voorafgaand aan de prijsuitreiking. Na wat polonaises en pilskes was het dan eindelijk zo ver.

Aan Prins Carolus I de eer om de “Jirste Nar Van Ut Zwaajgat” bekend te maken. Ennn dat is geworden… Nar Jubke uit het Grasduinersdurp! Nar Stefanus en alle andere...

Thursday, November 21, 2019

Voor het tweede jaar op rij gaan Leo en Theo met de wisselbeker naar huis van de Ziengaovut 2019. Een grotere comeback na 33 jaar hadden zij niet durven dromen.

Daarom starten zij komend jaar voor de tweede keer met hun wereldtournee. Leo en Theo geven onder andere concerten in Canada, Zuid-Afrika, Japan en Rusland. Na overleg met manager Johnny Trekhaak is een overeenkomst gesloten voor carnaval 2020.

Na de optredens in Rusland vliegen Leo en Theo met een privévliegtuig terug naar Nederland. Vervolgens worden zij opgevangen op Breda Airport waarna zij onder begeleiding van de politie naar het Stijlorenrijk worden vervoerd. Op deze manier worden de fans nie...

Saturday, November 9, 2019

Het Elfde vd Elfde feest van SC de Stijloren op vrijdag 09-11 was dit jaar het startschot van een spectaculair jaar: na 3 jaar draagt oud-Prins Joris I het stokje over aan een kersverse nieuwe Prins die dit jaar o.a. gastheer zal zijn tijdens het grote Prinsgeburenbal waar 12 Prinsen en Raden van XI uit de regio gebroederlijk samenkomen en carnavallen. 

Waar het bij velen al weken of zelfs maanden kriebelde is het nu eindelijk begonnen: afgelopen vrijdag is het carnavalsseizoen in het Stijlorenrijk begonnen onder het motto “We dweile in stijl”. Allereerst werd de nieuwe jeugdraad gepresenteerd aan het begin vd avond. De Jeugdraadsleden in werden als eerste...

Please reload

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten

Motto carnaval 2021 is bekend!

April 11, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten

February 27, 2020