top of page

Prins en Protocol

Wie is deze man? Wie bevinden zich in zijn Protocol? Wat is de verhouding tussen de Prins, Adjudant en de Raad van Elf? Wij hebben alle vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.  Hieronder stellen we elk jaar na 11-11 alle hoofdpersonen van carnaval in het Stijlorenrijk (Etten) met foto en introductie aan je voor!

Hieronder de samenstelling van afgelopen carnavalsseizoen 2022-2023. 

PrinsThomasIII.jpg

Prins Thomas III

Tom Hayes

Als we alles van de afgelopen jaren dur de war gwooie, wordt het dan weer zoals het was? Hebben we dan weer gewoon een intocht op vrijdag, een Grote Optocht op zondag, en een MaMi op maandag? Is er dan eigenlijk in vergelijking met de jaren voor corona gin steek veraanderd?

 

Het waren vreemde jaren, dat is zeker. Sinds 2019, het jaar dat ik aantrad als prins, hebben we met z’n allen geen normaal carnavalsjaar gehad. Een optocht die uitviel en twee dagen later ingehaald kon worden, een jaar thuis voor de buis hossen en vorig jaar halsoverkop toch nog een carnaval, buiten. En ik kan je verzekeren: ook dit jaar wordt niet normaal.

 

Normaal, dat valt simpelweg niet te rijmen met carnaval. Elk jaar, elke carnaval, gwooie we het al dur de war. De ene keer een bietje meer dan anders, maar saai is het nooit.

 

Dus nee, in het vierde jaar dat ik prins van het Stijlorenrijk mag zijn keren we niet terug naar de jaren van voor corona. We gaan de successen van afgelopen jaren juist verder uitbouwen. We gaan weer naar buiten, de Markt op, om dit jaar niet drie maar vier dagen buiten carnaval te vieren. En uiteraard, we gaan ook de kroegen in, we hebben de intocht op vrijdag, de Grote Optocht op zondag en de MaMi op maandag. Daar is niet veel in veraanderd.

 

Wat dan wel? Kom carnavallen in het Stijlorenrijk en gwooi het samen mej ons dur de war. Dan kom je er vanzelf achter.

 

Alaaf!

Prins Thomas III

AdjudantGerrit.jpg

Adjudant Gerrit 

Jerry van Dorst

U ziet het goed, een nieuw gezicht onder de adjudantensteek!


Adjudant Gerrit is mijn naam. Misschien herkent u mij als (oud-) lid van de raad van 11. Toen mij
gevraagd werd het stokje van oud-adjudant Thom over te nemen, hoefde ik natuurlijk niet lang na te
denken. Ik vind het een hele eer om bij deze mooie club carnavalsvierders deel uit te maken van het
protocol.


De afgelopen seizoenen werden we als carnavalsliefhebbers flink op de proef gesteld. Toch hebben
we ons er goed doorheen geslagen, met voor mij als hoogtepunt het carnaval op de Markt. Wat
hebben we daar met zijn allen een mooi feest van gemaakt.


Aan ons Stijloren de schone taak om er ook komend seizoen een spetterende happening van te
maken. Hopelijk kunnen we er weer volle bak tegen aan zonder beperkingen. Ik heb er in ieder geval
heel veel zin in en ik hoop jullie ook. En voor wie het allemaal nog niet op een rijtje heeft, dat maakt
niet, Gwoi ’t dur de war!

MeneerD''nPliessie.jpg

Meneer d'n Pliessie

Jeroen Schoone

Namens het secretariaat van meneer d`n Pliessie.

Opstaan als het donker wordt en ’s ochtends weer naar bed,

In de war, in de war

Ik ben weer in de war

In de war, in de war

Ik ben weer in de wie-waa-war

M`n hofdame jurk aan en m`n narrekap op m`n kop,

In de war, in de war

Ik ben weer in de war

In de war, in de war

Ik ben weer in de wie-waa-war

Maar jullie zien het allemaal wel goed en zen niet dur de war gegwoi`t. Hier ben ik nu voor het 3e carnavalsjaar als carnavals pliessie van S.c de Stijloren.

In de war, in de war

Jullie zijn nie in de war

In de war, in de war

Ik ben niet meer in de wie-waa-war

 

Allaaf Meneer d`n Pliessie

HofdameLeila.jpg

Hofdame Leila

Leila Verwijmeren

Beste carnavalsvierders,  

In 2011/2012 was ik trotse jeugdprinses van het Stijlorenrijk. En nu, 11 jaar later sta ik als hofdame naast prins Thomas III.  

Carnaval is mij met de paplepel ingegoten. Ik ben op mijn 11e begonnen bij de jeugdraad waarbij ik heb mogen proeven van de carnaval in het Stijlorenrijk. Ook heb ik de rol van jeugdhofdame mogen vervullen in 2010/2011. Vervolgens ben ik, nadat ik jeugdprinses ben geweest, doorgestroomd naar de tussenraad. Tijdens deze jaren mocht ik meedraaien met het volwassenen programma, wat voor mij erg bijzonder was. Op mijn 18e ben ik ingestemd als lid van de Stijloren en dat ben ik nu nog steeds. 

Ik heb enorm veel zin om carnaval te gaan vieren zoals het hoort: in de kroegen, zonder afstand en vooral met elkaar. Want dat is wat carnaval betekent voor mij. Samen proosten, leut maken en feest vieren. Ik kijk uit naar de voorfeesten, waarbij we met verschillende carnavalsverenigingen uit de omgeving gaan opwarmen, zingen, spelletjes spelen, jubilarissen gaan vieren en vooral gaan genieten. En natuurlijk heb ik enorm veel zin in de carnavalsweek in februari.  

 

Veel leut gewenst voor iedereen en tot snel!   

NarStefanus.jpg

Nar Stefanus

Stan Verheijen

Beste Carnavalsvierders,

Mij is weer gevraagd om een stukje te schrijven, maar zoals jullie inmiddels al weten is het dit jaar een lustrum voor mij. 5 jaar Nar van het Stijlorenrijk, nee ik ben niet in de war. Maar postbode Wally had bijna mijn narrenpak niet goed bezorgd die was heel erg in de war. 


Ik hoop alleen wel dat we dit jaar weer kunnen gaan knallen, uh feestvieren en polonaise lopen zoals het hoort. Laten we vooral alles dur de war gooie, dan gaan we weer een fantastisch seizoen tegemoet.

 

Groetjes van jullie Nar Stefanus,

 

Alaaf, Alaaf, Alaaf tot …….

bottom of page