Prins en Protocol

Wie is deze man? Wie bevinden zich in zijn Protocol? Wat is de verhouding tussen de Prins, Adjudant en de Raad van Elf? Wij hebben alle vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.  Hieronder stellen we elk jaar na 11-11 alle hoofdpersonen van carnaval in het Stijlorenrijk (Etten) met foto en introductie aan je voor!

Hieronder de samenstelling van afgelopen carnavalsseizoen 2021-2022. 

PrinsThomas_edited.jpg

Prins Thomas III

Tom Hayes

Carnaval, hoemoes da ok alweer? Zijn we het verleerd of zijn we gin steek veraanderd?

Tja, die vraag hoef je in het Stijlorenrijk niet te stellen. Ondanks alle beperkingen hebben we afgelopen seizoen kunnen hossen, springen en feesten met elkaar. Niet op de manier zoals we die graag zien, schouder aan schouder. Maar toch: we lieten ons niet uit het veld slaan.

 

En dat doen we nog steeds niet. Un Stijloor blijft met beide handen op de grond staan. Kijkt naar wat ie wél kan in plaats van wat niet. Kan ie niet links, dan gaat ie rechts. Dan is de Stijloor op zun best.

 

Het coronajaar was voor de Stijloren allesbehalve een verloren carnavalsjaar. Nog duidelijker staat ons voor ogen dat we ons kneiterhard willen, moeten en gaan inzetten om carnaval in Etten bruisend te houden. Ik ben verrekkes trots dat ik hieraan mag bijdragen als prins van het Stijlorenrijk. Voor het derde jaar alweer.

 

Komend jaar gaan we nog een stapje verder. Pakken we grootser uit dan ooit tevoren! Hoe? Dat hoor je snel. Vooruit, één tipje van de sluier: wat we ook gaan doen, met hoeveel beperkingen we ook te dealen hebben, en waar we ook belanden: we zijn gin steek veraanderd!

AdjudantThom_edited.jpg

Adjudant Thom 

Thomas Lauwen

Terugkijkend op afgelopen carnavalsseizoen was de online livestream ‘’Vaste Prik’’ een groot succes. Ondanks alle beperkingen hebben we carnaval in het Stijlorenrijk online op de kaart gezet, een mooi alternatief!
Precies een alternatief, want carnaval willen we toch niet altijd online vieren? Maar met ELkaar in op straat, op school of in de kroeg natuurlijk.

Ook dit jaar kijken we naar de mogelijkheden om carnaval met ELkaar te kunnen vieren. De vooruitzichten zijn positiever dan vorig jaar. Hopelijk kunnen we dit jaar laten zien dat carnaval in het Stijlorenrijk ‘’Gin Steek Veraanderd’’ is.

Beide hoogheden en gevolgen zijn in ieder geval ‘’Gin Steek Veraanderd’’. Prins Thomas III en Jeugdprins Guustaaf I zijn weer voor het tweede jaar leutvorst. 


Mocht je iemand kennen die een bijzondere prestatie heeft geleverd en daarmee een prinselijke onderscheiding verdiend. Laat het aan mij of collega Jeugdadjudant Nigel weten. Het verzoek beoordelen we samen met het protocol en wie weet ontvangt hij of zij van de Prins een onderscheiding.

Hopelijk zien we elkaar snel weer tijdens één van de vele evenementen!  

Pliessie-Meneer_edited.jpg

Meneer d'n Pliessie

Jeroen Schoone

Met het motto ''Gin Steek Veraanderd'' was de grote vraag of hetzelfde protocol gepresenteerd  werd als het afgelopen corona-jaar. Wellicht hebben jullie het filmpje op onze sociale media gezien waar Prins Thomas de III en Jeugdprins Gustaaf met beide protocollen en gevolgen gepresenteerd werden. Hopelijk kunnen we dit seizoen samen in de polonaise gaan.

 

Afgelopen jaar hebben we carnaval bij de mensen thuis in de woonkamers gebracht met onze live stream. Nu wordt het weer tijd om het feest op plekken te brengen waar carnaval niet vanzelfsprekend is, zoals bij de bejaarden en gehandicapten. 

In mijn 2e jaar als Pliessie kunnen we hopelijk deze feesten gaan bezoeken om het traditionele volksfeest: Carnaval, levendig en in ere te houden in Etten-Leur

 

Maar het allerbelangrijkste is: gezond blijven, dus denk aan elkaar en pas op elkaar. Zodat we een mooi carnavalsfeest tegemoet gaan, want we zijn der allemaal nog niet immuun veur. 😉

HofdameFemke%20-%20kopie_edited.jpg

Hofdame Femke

Femke Pellis

U ziet het goed; ook ik ben ‘’Geen steek veraaanderd’’! Een moeilijke keuze was het niet om er nog een jaartje als Hofdame aan vast te plakken. De carnaval van vorig jaar was er eentje om niet snel te vergeten. Met al onze mogelijkheden hebben de Stijloren zich ingezet om de saamhorigheid en feestvreugde bij de mensen thuis te brengen. Middels het programma ‘’Vaste prik’’ kwamen we in velen huiskamers van verschillende Stijloren. Op pad gaan met de prins werd een heel ander verhaal. In plaats van in de polonaise met z`n allen, mocht ik onder andere met de prins mee op bezoek bij de mensen thuis (alle regelgeving in acht nemend). Het voelde raar zo zonder protocol en gevolg en zo zonder feestende mensenmassa`s in de gezellige kroegen van ons Etten, maar er kwamen ook hele mooie momenten voorbij.

 

Ik ben heel erg trots op ons protocol dat (gelukkig) geen steek veraaanderd is. De toekomst is niet te voorspellen, toch blijft de hoop dat er komend seizoen weer iets meer mogelijk is. Dan zal ik weer trots naast de prins staan, volop genieten en er weer mooie herinneringen bij maken. Hopelijk tot ziens tijdens het voorseizoen of carnaval zelf.

NarStefanus%20-%20kopie_edited.jpg

Nar Stefanus

Stan Verheijen

Goede ochtend, middag, avond carnavalsvierders van het Stijlorenrijk,

Voor de vierde keer op rij mag ik me presenteren als de grote Nar van het Stijlorenrijk. Ik zal me dan ook even voorstellen voor de mensen die mij nog niet kennen. Ik ben Stan Verheijen en vele van jullie kennen mij al van de twee jaar voor corona of van afgelopen jaar vanuit de woonkamer door middel van de livestream. Ook aankomend seizoen mag ik de Nar gaan uithangen en zal ik als Nar Stefanus het Stijlorenrijk op zijn kop zetten.

Vorig seizoen zaten ”we zitte d’r Bovenop!” en aankomend seizoen is het motto ” Gin steek veraanderd!, maar is dat ook zo hoor ik jullie denken. We hebben toen een bijzondere carnaval gevierd met veel livestreams maar, zijn we dan gin steek veraanderd met de afgelopen jaren?

 Zijn mijn streken wel/niet veranderd? Zal het Stijlorenrijk veranderd zijn?  Zo veel vragen!

Laten we dan hopen dat we aankomend carnaval gewoon weer met z’n alle kunnen feesten, lekker polonaise kunnen lopen dat is de carnaval die gin steek is veraanderd!

Tot ergens met carnaval al is het niet dit jaar dan zien we elkaar volgende jaar. Ik wens iedereen veel gezondheid toe en tot later …………………………..

 

Alaaf Alaaf Alaaf

 

Nar Stefanus