top of page
Scholenproject

Carnaval daar groei je mee op! Een bekende uitspraak in het zuiden van Nederland waar SC de Stijloren graag aan bijdraagt.


Door middel van het scholenproject maken de basisschoolkinderen uit de groepen zes kennis met het bekendste volksfeest, namelijk carnaval. De basisscholen worden jaarlijks voor deelname benaderd. Uiteraard kunnen de basisscholen ook zelf contact opnemen. Het project wordt in samenwerking georganiseerd met SCO en KV Leurse Leut.

Doel

Aan het einde van het project hebben de kinderen meer inzicht gekregen in het carnavalsfeest, de achtergronden, maar bovenal plezier en samenhorigheid om carnaval in Etten en/of Leur te vieren. De deelnemende kinderen zijn tenslotte de generatie die de carnavalscultuur moeten voortzetten en zijn de potentiële leden voor de toekomst zoals bouwverenigingen, muziekkapellen, Raad van Elf of misschien zelfs Prins(es?) Carnaval. 

Inhoud

Het lespakket bestaat uit verschillende onderdelen/activiteiten waar de basisscholen kosteloos aan kunnen deelnemen. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden.

  • Een lesboekje bestaande uit 11 hoofdstukken. De onderwerpen lopen uit één van geschiedenis tot topografie en leuke weetjes over carnaval. Ook kunnen de kinderen zich uitleven op een eigen ontwerp van een carnavalswagen! Bijgaand wordt een handleiding geleverd voor docenten.

  • Een bezoek aan een bouwclub. Tijdens het bezoek leggen de bouwers met veel enthousiasme uit wat er bij komt kijken om een carnavalswagen te bouwen.

  • Een klassenbezoek van niemand minder dan de Prins van het Stijlorenrijk. Tijdens het bezoek stelt de Prins een aantal vragen aan de kinderen om even te testen of zij goed hebben opgelet. Ook mogen de kinderen vragen stellen aan de Prins en zijn protocol.

  • Een bezoek van de Prins en Jeugdprins(es) met het voltallige gevolg op carnavalsvrijdag. Tijdens de vele carnavalsfeesten op de scholen maakt het prinselijk gevolg graag even tijd vrij om op vrijdagmiddag voor de carnavalsvakantie een bezoekje te brengen.

Heeft u vragen over de inhoud van het lespakket? Neem gerust contact met ons op. 

bottom of page