top of page

Zomaar Een Bandje wint Ziengaovut 2017

Zomaar een bandje won zaterdag in het Turfschip met Zo maar een liedje de 45ste editie Ziengaovut van SC De Stijloren en KV Leurse Leut. En dat bandje, zestien personen uit vijf Etten-Leurse clubs bij elkaar geraapt, deed zomaar op het laatste moment mee.

FOTO © HANS HUPKENS

José Mol: "Door drukte wilde ik dit jaar overslaan, maar mijn dochter Inge bleef maar aandringen. In vier weken tijd kregen we een band bij elkaar en hebben we een liedje gemaakt." Mol glunderend: "En nou winnen we nog zomaar ook."

Niet zomaar, want juryvoorzitter Marcel de Roy roemde de kwaliteit van alle optredens dit jaar.

CV Ut Stripke, vorig jaar winnaar, kreeg nu met Stripke Erbij de publieksprijs. En het liedjesfestival kende een unicum, voor het eerst trad een Prins ook als deelnemer op: Adrijaon II.

Met zijn hofkapel bracht hij Genderneutrale Klachten Verder kwamen Jeanny en d'r Takkezooi en de Raad van Elf Leurse Leut op het podium. Dit keer maar 5 deelnemers dus. "In Oosterhout en Rucphen is het liedjesfestival dit jaar gestopt", zegt Patrick van Beek, secretaris van het organiserend comité met vrees in zijn stem.

Echter, de ambiance in de theaterzaal van Het Turfschip doet vermoeden dat het voortbestaan van de Ziengaovut niet in gevaar is.

Het verbroederingsfeest, tussen Ut Zwaajgat en het Stijlorenrijk begon al toen Prins Adrijaon II en Prins Joris I, ieder met hun gevolg, gelijk van twee kanten de zaal in kwamen.

Muziek, optreden en de spreekstalmeesters, Gerardus Bartels uit Etten en Freddy van Peer uit Leur, brachten de feeststemming er in.

CORRECTIE: Prins Adrijaon I was niet de eerste deelnemende Prins in de geschiedenis van de Ziengaovut. In het verleden gingen Prins Dré I en Prins Dionisius I uit het Stijlorenrijk hem al voor. Maar het zal wel de eerste Leurse Prins geweest zijn...?

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page