top of page

Prins Gijsbrecht I

De Jeugdprins en zijn gevolg zijn gistermiddag bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens een erg leuke en gezellige bekendmaking in Marktzicht Etten-Leur, gepresenteerd door Jac Nooijens. . Dit jaar zwaait Jeugdprins Gijsbrecht I de scepter over het jeugdige Stijlorenrijk samen met zijn protocol Hofdame Eva, Nar Luuk, Pliessie Senna, Adjudant Gianna en natuurlijk gevolgd door de Jeugdraad van XI.

Helaas kon Raf er niet bij zijn: beterschap!

Prins Joris 1 installeerde zondagmiddag in Markzicht in zijn Stijlorenrijk de kersverse jeugd-Prins, Prins Gijsbrecht I. Samen met zijn jeugd-protocol en Jeugdraad gaan zij komende carnaval voorop in de leut-polonaise.

Jac Nooijens had zoals vorig jaar weer de eer om de presentatie van de middag te verzorgen en riep de allereerst de jeugdraad naar binnen. Terwijl de jeugd in polonaise rondging somde Jac hun kwaliteiten en ambities op, allemaal met zin in dansen en leut maken. Ook het protocol kwam achter een doek op het podium vandaan en straalde van enthousiasme en ambitie. Vanachter het doek, heerlijk achterover leunend in een strandstoel, want de Stijloren hebben t immers al 66 jaore veur mekaore, verschenen: Nar Luuk, Politie Senna, Hofdame Eva, Adjudant Gianna en natuurlijk Prins Gijsbrecht I.

Opa’s, oma’s, papa’s, mama’s en de begeleiding van de jeugdraad (Lieke, Litania en Angela) stonden vol trots toe te kijken hoe de jeugd gepresenteerd werd. Na 2 jaar met een Prinses, is het dit jaar weer de beurt aan een jongen om Prins te worden, een taak die Gijs vol enthousiasme op zich neemt. Prins Joris 1 installeerde de jeugdprins. En daarna voorzag hij zijn gezelschap van prinselijke onderscheidingen en bij de functies passende hoofddeksels. Uiteraard ging dat gepaard met een hymne en de daarbij gebruikelijke bewegingen.

Tot slot zetten beide Prinsen samen het volkslied van Stijlorenrijk in. Klein en groot zong dat in de volle zaal mee. Vervolgens barstten de polonaises in volle hevigheid los. Kleine Stijloorkes scharrelden er tussen en die niet konden lopen gingen soms op de arm mee.

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page