top of page

Jeugdprinsengeburen voor het eerst in Etten

Jeugdprinses Britteny van het Stijlorenrijk ontvangt vrijdagavond 18 januari verschillende Jeugdprinsen en Jeugdraden van XI uit de omgeving van ’t Kielegat tijdens het Jeugdprinsengeburenbal dat dit jaar voor het allereerst in Etten-Leur wordt georganiseerd.

Het geburenbal voor de volwassenen bestaat al tientallen jaren maar sinds 2017 vonden enkele van die geburen het hoog tijd om ook voor de jongere carnavalsvierders een Jeugdprinsengeburenbal te organiseren. Afgelopen jaar had C.C. Giegeldonk de eer om de 2de editie te organiseren en ontvingen zij alle jeugdgeburen in Buurthuis Gageldonk in de Haagse Beemden, Breda. Aan het einde van de avond werd de “hamer” overgedragen aan de Stijloren waarmee zij de eer kregen om de komende editie van 2019 te organiseren.

’s Avonds komen de Jeugdraden van XI, hofkapellen en overige leden van de diverse gevolgen samen in Nieuwe Nobelaer voor een feestavond die wordt geopend door Jeugdprinses Britteny I samen met Burgemeester Miranda de Vries. Tijdens de avond genieten de ongeveer honderdtal jeugdige gasten uit de regio van carnavalsmuziek waarbij de volwassenen vanaf een afstandje toekijken hoe de jeugd staat te genieten. Alles draait om de jeugd, dus die avond is de zaal gevuld met Jeugdprinsen en Jeugdprinsessen, en is er geen volwassen Prins of volwassen Raad van XI te zien. Die avond zal de jeugd het goede voorbeeld geven aan de oudjes.

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page