top of page

Stijloren verwelkomen Prinsengeburen

Op zaterdag 11 januari verwelkomen de Stijloren 11 Prinselijke gevolgen uit de omgeving van Ut Kielegat. Jaarlijks komen de 11 geburen in het voorseizoen bijeen om samen te carnavallen voordat het echt losbarst. Vorig jaar kregen de Stijloren de voorzittershamer overhandigd van de Bosuilen uit Ulvenhout. Hiermee is volgende week zaterdag Prins Thomas III gastheer tijdens het Prinsengeburenbal 2020.

Middag en avond

Traditiegetrouw is de dag opgedeeld in een middagprogramma en avondprogramma. Tijdens het middagprogramma worden de klein gevolgen, ook wel protocollen, verwelkomt. Hierbij is de hoogheid als vertegenwoordiger van zijn dorp aanwezig.

Gedurende de middag krijgen de hoogheden één voor één het woord om de andere hoogheden en in het bijzonder gastheer Prins Thomas III toe te spreken. Daarnaast krijgen zij een rondleiding door het Stijlorenrijk.

’s Avonds sluiten de raden van elf aan om in de Nieuwe Nobelaer een groot feest te vieren. Hierbij krijgen de Hofkapellen van alle gastverenigingen het podium om een muzikale draai aan de avond te geven. Daarnaast is gastvereniging de Nachtuilen uit Sprundel aanwezig. Tot slot wordt het feest afgesloten met de hameroverdracht aan de Aopelaanders uit Rijsbergen.

Organisatie De organisatie van het geburenbal rouleert jaarlijks onder de 12 geburen. Hierbij is de voorzittershamer het symbool voor het organiserende gebuur. Daarbij is het een eer voor het organiserende gebuur om een groot spektakel van de dag te maken, want deze eer heeft elk gebuur eens in de 12 jaar.

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page