top of page

Prinsengeburen verbroederen in het Stijlorenrijk

Zaterdag stond in het teken van verbroedering in het Stijlorenrijk. Tijdens het jaarlijkse Prinsengeburenbal komen de 12 prinsengeburen bijeen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om een feestje te vieren. Hiermee wordt één van de grootste carnavalstradities in ere gehouden. De 12 prinsengeburen bestaan uit de omliggende dorpen van Ut Kielegat (Breda). Hiertussen rouleert de organisatie van het evenement jaarlijks. Afgelopen zaterdag lag de organisatie van het geburenbal in handen van SC de Stijloren.

Prins Thomas III ontving ’s middags de 11 hoogheden met klein gevolg op het Oude Raadhuis aan de Markt. Na het ontvangst vertrok de stoet richting diverse locaties in het Stijlorenrijk. Op de locaties het Neerlandsch Koffyhuis en Café-Zaal Marktzicht kregen de hoogheden de gelegenheid om de andere hoogheden en in het bijzonder gastheer Prins Thomas III toe te spreken. Hiervoor kregen de hoogheden 3.33 minuten spreektijd.

Naast de speeches heeft Prins Thomas III samen met de hoogheden een aantal toeristische plekjes van het Stijlorenrijk bezocht, zoals het Paulushofje, Vincent van Gogh, de Moeierboom en Un Stijloor. Over iedere locatie heeft een oud-prins van de Stijloren wat verteld.

Tot slot is de middag afgesloten met een drankje bij Café de Klomp. Daarna schoven de hoogheden aan bij het intiem dineer verzorgd door Vincents.

Na het eten was het tijd voor het grote feest bij de Nieuwe Nobelaer. Hierbij sloten de raden van elf en de rest van het gevolg aan. Ieder gevolg bracht een kapel mee voor de muzikale omlijsting van de avond. Tot slot werd de avond afgesloten met de hameroverdracht aan de Aopelaanders (Rijsbergen). Zij hebben de eer om volgend jaar het geburenbal te organiseren.

Bron foto: BN de Stem , Peter van Trijen

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page