top of page

Motto carnaval 2021 is bekend!

Met het motto ‘We zitte der bovenop’ gaan de Stijloren het carnavalsseizoen 2020/2021 in, Leurse Leut doet dat met ‘Karnaval moet je JongLeren’. De motto’s zijn aan het einde van de vastenperiode, zaterdag 11 april, online gepresenteerd.

Jaarlijks worden de motto’s voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt op de Houdoe-avond tijdens Halfvasten. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kon die dit jaar helaas niet doorgaan. Beide carnavalsverenigingen vonden het niet gepast om op dat moment de motto’s op andere wijze bekend te maken.

Daarom hebben de Stijloren en Leurse Leut dit jaar wat langer gewacht dan andere jaren. Gekozen is voor het einde van de vastenperiode, zaterdag 11 april. Een moment waarop de ernst van het virus inmiddels bij iedereen is ingedaald, maar waarop we ook graag vooruit kijken naar al het moois wat komen gaat.

En wat staat er weer veel moois in de agenda! Wat te denken van de Elfde van de Elfde-feesten in zowel Stijlorenrijk als Ut Zwaajgat, de Ziengaovut, en natuurlijk de Grote Optocht. Afgelopen jaar beleefde de optocht een unieke editie: voor het eerst in 50 jaar werd de tocht op zondag afgeblazen, om op dinsdag alsnog verreden te worden. De eerste gezamenlijke prijsuitreiking, waarbij beide prinsen samen de winnaars bekendmaakten, beleefde daarmee een bijzondere primeur.

We hebben geen idee hoe lang de maatregelen rond het virus van kracht zijn, en of en op welke manier die impact zullen hebben op ons carnaval. De Stijloren en Leurse Leut hopen komend jaar weer vol gas te kunnen geven. Met iedereen in een blakende gezondheid. Op naar een onvergetelijk carnavalsseizoen in het Stijlorenrijk en Zwaajgat!

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page