top of page

Bezinning tijdens de carnavalsdrukte in ‘t StijlorenrijkHet blijft een bijzonder moment. De carnavalsmis op zondagochtend tijdens carnaval. Even geen harde muziek, confetti en bier, maar tijd voor bezinning, om stil te staan bij de oorsprong van Carnaval. 


Carnaval kent haar oorsprong in de katholieke kerk. Het is traditie dat de Stijloren ieder jaar op zondagmorgen de Carnavalsmis bijwonen. De mis wordt georganiseerd in samenwerking met de Heilige Mariaparochie en Muziekvereniging Constantia. Muziekvereniging Constantia weet de juiste snaar te raken met hun carnavaleske, muzikale omlijsting van de viering. Voorganger Piet de Leeuw zorgt voor de inhoudelijke, kerkelijke invulling van de viering.  


Carnavalsmis buiten, op de Markt

Ook dit jaar vindt de viering plaats op de Markt. De plek waar alle carnavalsactiviteiten in ‘t Stijlorenrijk samenkomen. Dit jaar staat er een grote overkapping op de Markt, waardoor het ook bij minder goed weer mogelijk is om de viering droog bij te wonen. De Carnavalsmis vond vorig jaar voor het eerst buiten op de Markt plaats. Ondanks dat de viering buiten was, werd deze positief ontvangen en omschreven als ‘mooi’ en ‘intiem’. De bijzondere sfeer kennen we natuurlijk al van de viering tijdens de kermisperiode, bij de botsauto’s. 


Uniek moment

Prins Thomas II koestert bijzondere herinneringen aan de Carnavalsmis, één van de unieke momenten die hij zich nog goed kan herinneren in zijn tijd als Jeugdprins Thomas II. Hij kijkt ernaar uit om de viering als leutvorst van ‘t Stijlorenrijk bij te wonen. Hij ontvangt u graag op zondag 11 februari om 10.30 uur op de Markt. 


Comments


Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page