top of page

Speciale editie Narrenfestijn

Zaterdagavond 25 november staat de Leur te trillen op zijn grondvesten. Op deze dag organiseert karnavalsvereniging Leurse Leut vanaf 20.11u al weer voor de 21e keer het inmiddels in de verre omtrek zeer bekende Narrenfestijn in ’t Turfschip aan de Schipperstraat.

Speciale editie Het feit dat Nar Wimmuhkuh voor de 11e(!) keer gastheer is bij dit grandioze Leurse Karnavals-spektakel was voor Prins Adrijaon II reden genoeg zijn wijze raad bij zich te roepen en hen op te dragen om er een heel groot Narrenfestijn van te maken zoals we dat in Ut Zwaajgat nog niet hebben gezoen. Aangezien het motto: “We liggen op koers” is, hadden de wijze mannen al een goede koers uitgezet. Het is hen dan ook gelukt om niet minder dan 15 narren uit 14 plaatsen met hun vereniging op de juiste koers naar Ut Zwaajgat te krijgen.

De narren Nar Wimmuhkuh verwacht Nar Ralph van de Goudpoepers (Achtmaal), Nar Jan (heeft nog nooit een Narrenfestijn overgeslagen!) van de Torensjouwers uit Schijf, Nar CA-tje van de Nachtuilen (Sprundel), Nar Jenneke van de Heikneuters (St.Willebrord), Nar Jubke van de Grasduiners (Zegge), maar liefst Twee Narren uit Loerendonck (Klundert), de Nar van ’t Kraaienrijk (Rucphen), Nar Weske uit Peejenlaand (Hoeven), Nar Robbedoes uit Zeuvenbultenlaand (Zevenbergen), Nar Stillis uit Snerkersdurp (Zevenbergschenhoek), Nar Stefan van de Banaonblussers (Zundert), Nar Job uit het Aopelaand (Rijsbergen) en Nar Thommeke van het Stijlorenrijk (Etten). Deze gangmakers van het karnavalsplezier zullen de ludieke strijd aan gaan wie zich dit seizoen de: “Jirste Nar van Ut Zwaajgat” mag noemen. Allen aangemoedigd door hun eigen publiek. Voorwaar een prachtig gezelschap. Een echte uitdaging voor Nar Wimmuhkuh om te proberen de titel weer in Ut Zwaajgat te krijgen.

De uitdaging Na het officiële gedeelte met ontvangst van de diverse Leutvorsten zullen de Narren weer met elkaar de ludieke strijd aangaan om de titel: “Jirste Nar van Ut Zwaajgat”. Aangezien het motto van Leurse Leut voor dit karnavalsseizoen: We liggen op koers is, en Nar Wimmuhkuh in zijn jubileumjaar ‘zit’, zijn ook de spellen in de sfeer van: “Spellen uit den Ouden Doosch” bedacht. Wat dat precies inhoudt ziet u zaterdagavond 25 november. Het belooft een spannende “koers” te worden. Leurse Leut is heel benieuwd of Nar Wimmuhkuh voldoende heeft getraind om de titel dit jaar binnen te halen door middel van een fraaie sprint. Een mooier elfde jaar kan Nar Wimmuhkuh zich niet wensen. De Boerenraad is al onderling een ‘pool’ begonnen. Wimmuhkuh zal diep moeten gaan om het onderste uit de bierkruik te halen. We gaan het zien.

Sfeer Natuurlijk zorgt Leurse Leut ook voor andere belangrijke ingrediënten voor een gezellige avond. Voor de muzikale ondersteuning en omlijsting zorgen diverse kapellen en natuurlijk Hofkapel de Turfblaozers van Prins Adrijaon II uit Ut Zwaajgat. Aan alle voorwaarden voor een gezellige avond is voldaan. Typisch Leurse Leut is dat deze avond gratis toegankelijk is. Iedereen is welkom, karnavalskleding is niet verplicht maar wel zeer gewenst. Deze avond is er ook voor alle optochtdeelnemers: bouwclubs, individuelen, groepen en paren. Even afspannen en genieten van een avond vol plezier! De Leutvereniging uit Ut Zwaajgat zorgt weer voor een karnavalesk hoogtepunt, voor minder gaan ze niet, want: We liggen op koers. Kom allemaal naar ’t Turfschip en zorg dat je vóór 20.11u binnen bent, het kan druk worden!

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page