top of page

De Parel van het Zuiden

Dit jaar was BCV Kielegat (Breda) de trotse organisator van het Prinsengeburenbal 2018. Zij namen

de Hoogheden van de geburen mee naar enkele van de parelen. Niet voor niets noemt men de Bredase binnenstad ‘De parel van het Zuiden’.

Zoals ze zelf al aankondigden in de uitnodiging:

"Ons mooi Breda, ons Kielegat. In 1252 hebben wij onze stadsrechten ontvangen en nog steeds zijn wij hier trots op. Uiteindelijk ontstaat in de 17e eeuw onze binnengracht. Onze trots: ’t Spanjaardsgat. De komende jaren gaat dit één van de middelpunten worden van ons Carnaval."

BRON FOTO: BCV KIELEGAT

De geburen werden ontvangen op bij het bordes van het oude stadhuis, een parel dat opnieuw is opgebouwd in de 16de eeuw. Natuurlijk kent Breda meer verborgen parels die ze die middag vol trots lieten zien. De geburen ontdekten de geheimen van Breda en werden rondgeleid door o.a. oud-Nar Marco langs diverse (verborgen) parels van het Zuiden. Zo werd er een bezoekje gebracht aan de Lutherse Kerk, Café Old Dutch, Begijnhof maar ook langs het beeldje "Sinte Juttemis" waarbij Marco een boodschap had voor alle carnavalsvierders: “Als je langs Sint-Juttemis loopt, aai hem uit waardering even over zijn bol!

De overige leden van de gevolgen sloten op zaterdagavond 13 januari 2018 vanaf 19.44 uur aan op de avondlocatie in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan. De muziek werd verzorgd door twaalf kapellen waarvoor er twee podia waren: ‘Prins Daan’ en ‘Ge motter mar op komme’.

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page