top of page

Prins Joris I trekt 't stripke dur

ETTEN-LEUR – Het Elfde vd Elfde feest van SC de Stijloren op vrijdag 09-11 was dit jaar wederom het startschot van een spectaculair jaar: waar afgelopen seizoen het 66 jarig carnavals lustrum werd gevierd maken de Stijloren zich dit seizoen op voor het 33-jarig jubileum van MaMi Etten en organiseren ze voor het eerst in de Etten-Leurse historie het Jeugdprinsengeburenbal.

Waar het bij velen al weken of zelfs maanden kriebelde is het nu eindelijk begonnen: afgelopen vrijdag heeft Prins Joris I, samen met het publiek, in een vrijwel vol Marktzicht het carnavalsseizoen 2018-2019 officieel geopend. De presentator en Simpelfonist Jac Nooijens nam rond 11 voor 10 het woord en presenteerden al eerste de Raad van XI. Aansluitend werd 't stripke durgetrokke en het officiële protocol gepresenteerd dat dit jaar flink is gewijzigd. Een nieuwe nar, een nieuwe Adjudant en na 13 prachtige dienstjaren hangt Pliessie Wout Gerard vd Wielen toch echt zijn politiehelm aan de wilgen en is het tijd voor een nieuwe Pliessie. Dit jaar zwaait Prins Joris I wederom de scepter over Etten en wordt hij ondersteund door zijn lieftallige Hofdame Femke, Adjudant Thom, Nar Stefanus en Pliessie Bert.

Zondag was het vervolgens tijd voor de presentatie van het Jeugdprotocol van de Stijloren. Waar voorheen de Jeugdraad werd gepresenteerd vlak voor carnaval is er dit jaar voor gekozen om de jeugd ook in het weekend van de 11de vd 11de te presenteren. Dit jaar wordt de jeugdscepter gezwaaid door een jonge dame: Jeugdprinses Brittiny. Zij wordt dit jaar ondersteund door Nar Tommy, Adjudant Sam, Hofdame Senna, Pliessie Jenna en natuurlijk de Jeugdraad van XI.

Het moge duidelijk zijn, alle mooie stukskes vallen op hun plek: SC de Stijloren hadden ut vorig jaar al 66 jaore veur mekaore en dit jaar trekke ze ‘t stripke dur!

Uitgelichte berichten
Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page